Året 2015

2015 var et spennende år. Her er de viktigste hendelsene fra januar til desember.

Nyttårskonferanse
Det er blitt tradisjon for BKM Valdres medlemmer å feire inngangen til et nytt år på Brunstad. Dette er trivelige dager med møter, fester og aktiviteter. Et spektakulært fyrverkerishow markerte overgangen til det nye året, fulgt av et ungdomsarrangement spekket med diverse show og leker. Fra den noe eldre garde valgte mange å nyte et bedre måltid sammen med gode venner. Det var tilbud om nyttårsbankett og -bufféer  på de populære spisestedene.
01-nyttår
Nyttårsfest i Hønefoss
Ungdommen i BKM Valdres, BKM Hønefoss og -Hallingdal  har lang tradisjon med å arrangere nyttårsfest i sammen. I år var Hønefoss vertskap og bød på gode rammer for en vellykket fest.  BKM Valdres planla aktiviteter og bidrog med flere festlige innslag.
02-fest
Ungdomstur til Spania
I vinterferien reiste en flokk med ungdommer fra BKM Valdres til Spania. Målet var Finca Alamo som ligger i nærheten av Malaga. En fantastisk tur til varmere strøk. Aktivitetene var mange og vi nevner gokartkjøring, hesteridning, rebusløp, bading og shopping. De fikk også et trivelig møte med spanske kultur, spesielt når det gjelder mat og musikk. Ett av høydepunktene var nemlig da hele flokken besøkte en ekte spansk restaurant.
02-spania
Kvinnekonferanse  
En 
stor flokk jenter fra BKM Valdres reiste fulle av forventninger til noe som ble en fantastisk festhelg. En helg med et yrende liv hvor relasjoner ble skapt og styrket. Høydepunktet var festen lørdag kveld. En høytidelig, men samtidig sprudlende fest med et livsbejaende innhold og førsteklasses mat.

03-søstrestevnet
Uteaktiviteter i Hedalen
Vinteren i Valdres er flott og byr på mange muligheter. Flotte fasiliteter for vinteraktiviteter la grunnlaget for en trivelig utedag. Griller og bålpanner ble fyrt opp og brant lystelig hele dagen. Små og store koste seg stort i Guds frie natur.
03-Skidag
Begravelse 
11. mars gikk en av våre trofaste kvinnelige medlemmer bort. Begravelsen ble en minneverdig samling. Den avdøde hadde stor betydning for BKM Valdres gjennom mange år. Hun etterlater seg stor etterslekt, og hennes minne vil leve videre.
03-solveig
Påskecamp
En stor andel av BKM Valdres ungdom deltok i BCCs første påskecamp. Et arrangement rettet mot de fra 13 til 20 år. 2300 ungdom møttes for å delta i aktivitetene på påskecampen. Det var turnering i volleyball og hockey, samt LAN-party, gokartkjøring, tegnekurs, bakekurs og golfkurs for å nevne noe. Det skulle med andre ord være noe for enhver smak. På kveldene var det ulike samlinger med kristne temaer. Det hele ble rundet av med en fest som ikke så fort går i glemmeboka.
04-påskecamp
Påskestevnet
Påskehøytiden feires årlig på OCC.  De fleste av BKM Valdres medlemmer deltok også i år. Det er det dypere innhold av påsken som gjør at vi ønsker og møtes i et miljø hvor det kristne budskapet står i fokus. Dette fremmer samfunn og trivsel og styrker tilhørigheten til andre menigheter. På kveldene gjennomføres det blant annet egne møter for ungdom. Hvert år samles flere tusen mennesker fra hele verden til dette arrangementet.  
04-påskestevnet
Syningrennet
Syningrennet blir arrangert på Storefjell på Golsfjellet. Nytt av året var at BKM Valdres deltok som arrangør. Sammen med BKM Hallingdal ble det lagt ned mange timer med planlegging og forberedelser.  Det ble et vellykket arrangement; en vandrende  festhelg. Mange var de som hadde prioritert å sette av denne helgen i fjellheimen. Etter et vel gjennomført renn, var det klart for afterski på Storefjell Resort Hotell. En innholdsrik fest med friske innslag i form av taler, underholdning, musikk og prisutdelinger. Maten var det heller ikke noe å utsette på.
04-syning
Oppussing på Solhaug
En etterlengtet oppgradering ble satt satt i gang på vårt aktivitetssenter. Dugnaden startet opp i april og pågikk til langt ut i mai. Dette hadde vært planlagt lenge og kunne endelig gjennomføres. Uteområdet ble generelt oppgradert. Hele bygget fikk nye malingstrøk og det ble utført  blant annet beplantning og steinlegging. Plattingen ble komplettert med nye sitteplasser og sanitærhus gjort ferdig utvendig. Innendørs ble en trapp fjernet og en ny ble laget. Salen og foajeen fikk et kraftig ansiktsløft med malingstrøk og nye gulv.
04-oppussing
Tur til Måløy for gutta
Gutta i BKM Valdres reiste til  Måløy hvor de tilbragte helgen sammen med omlag 200 gutter i alle aldre fra Vest- og Østlandet. Det ble en innholdsrik helg  med fotballturnering, trivelige samlinger og en vellykket festaften på lørdag. En oppbyggelig og fartsfylt helg på mer enn en måte.
1-img_7569
17. mai-feiring
Etter at alle hadde gått i tog og den offisielle feiringen var over, arrangerte BKM Valdres 17. mai-fest på Solhaug.  Her feiret vi til langt på kveld med 17. mai-tale, tradisjonsrike sanger om Konge og Fedreland, samt leker og aktiviteter i ekte 17. mai-stil. Det var satt opp ulike poster rundt omkring for de aller minste. Her var det ingen tvil om at ansiktsmaling og kasting av vannballonger var favorittene. Dette ble, som seg hør og bør, barnas dag. Bålpanner og griller ble fyrt opp og ga startskuddet for en ny grillsesong. Og for ikke å glemme pølser, brus, masse is og et gedigent 17. mai-kakebord. Alt til stor glede for både små og store.
05-17.mai
Pinsetur til Israel
En flokk forventningsfulle og feststemte medlemmer fra BKM Valdres satte kursen mot Det Hellige Land, Israel. Gleden var stor over å skulle få oppleve dette spesielle landet, for mange for første gang.  I tillegg til en fantastisk konferanse, som holdt sted en vakker plass i Judeafjellene, var turen spekket med opplevelser. Det kan nevnes Dødehavet, Golanhøydene og ikke minst mange opplevelser og inntrykk fra Jerusalem. Fantastiske strender og bading i Middelhavet ble det også tid til. Kort sagt en  fantastisk trivelig og oppbyggelig reise og en alle tiders før-sommerferie.
05-israel
Bryllup
BKM Valdres var med å arrangere ett bryllup i 2015. Dette foregikk på Tømmermannsløkka i Sandefjord. BKM Valdres ved forstander stod for vielsen, som foregikk i vakre omgivelser.
06-evaandreas
Outdoor Challenge
Under sommerstevnet fikk BKM Valdres spørsmål om å være med å arrangere Outdoor Challenge-finalen (OC-finalen) for 2016. Dette i samarbeid med BKM Hallingdal og -Hønefoss. Denne utfordringen tok vi på strak arm og allerede samme måned var det satt ned en prosjektgruppe. OC-finalen er et stort arrangement, som avvikles hver sommer i storsalen på OCC. 4 lag kjemper om å vinne, og det krever grundig planlegging og utforming. Mange timers arbeid ble lagt ned allerede i 2015.
07-oc
Sommerkonferanse
Sommerkonferansen på OCC er for mange årets høydepunkt. Der var BKM Valdres medlemmer sammen med tusenvis av venner og bekjente  fra 38 land. Det var et yrende liv på hele området i to uker.  Et stort antall aktiviteter, show og underholdning ble gjennomført og det skulle godt gjøres å kjede seg her. Odden og stranda er omkranset av idylliske sjøboder, brygge, fiskerestaurant og diverse kiosker. Et assortert utvalg utsalgsteder bød på varme og kalde retter. Bading, sandvolleyball, stafettløp, trylleshow, volleyball- og fotballturnering er faste innslag.  Det ble noen fantastisk trivelige og innholdsrike dager på OCC.
07-sommerstevnet
Inspirasjonsfest
I forbindelse med prosjektet Golden Heart har BKM Valdres arrangert flere inspirasjonsfester de siste årene. Festen i september inneholdt musikkinnslag, underholdning av diverse slag, velsmakende mat og en auksjon som ble et ekstra festlig innslag.
09-aksjonsfest
Konferanse for menn
I oktober var det konferanse for gutter og menn fra hele verden på OCC, mange medlemmer fra BKM Valdres deltok. Konferansen ble en innholdsrik sammenkomst, hvor trosoppbyggelse og trivelige samvær gjorde dette til en helt spesiell helg. Festen lørdag kveld var ett av mange høydepunkt med god mat, appeller og en rekke festlige sanginnslag.  Kvelden ga interessante innblikk i forskjellige lands musikkulturer.
10-brødrestevne
Konferanse for foreldre og ektepar
I 2015 arrangerte  BCC en internasjonal helgekonferanse med familieliv og barn i fokus. Helgen bestod av mye trivsel, oppbyggelse og rom for å møte venner man kanskje ikke treffer så ofte.
11-ektepar
BKM ValdresÅret 2015