Året 2014

2014 var et spennende år på mange måter. Her er de viktigste hendelsene fra januar til desember.

Nyttårskonferanse
Nyttårskonferanse: De fleste medlemmene i BKM Valdres feirer inngangen til det nye året med et storstilt fyrverkeri nede i bryggeområdet på vårt felles sted, Brunstad. Vi samles fra fjern og nær,  til oppbyggelige innslag av forskjellig art.  Det arrangeres samlinger og fester, og ungdommen hadde sin egen chill zone med show etc.
01-Nyttårsstevnet
Nyttårsfest med Hønefoss og Hallingdal
Ungdommen har som tradisjon å samles til nyttårsfest i januar sammen med ungdommer fra BKM Hallingdal og BKM Hønefoss. Menighetene bytter på å arrangere festen, og i år var det BKM Hallingdal som inviterte til sitt nye lokale på Øyni. Festen inneholdt oppbyggelse, god middag med dessert og en rekke underholdningsinnslag. Ungdommen fra Valdres bidro blant annet med to sanginnslag.
02-Nyttårsfest
Skidag
I slutten av februar arrangerte BKM Valdres skidag ved idrettsanlegget i Hedalen. Her var det duket for skihopping, skøyter, aking og grilling i tillegg til langrenn så klart. Både barn, ungdom og voksne var velkomne til aktivitet og trivsel.
03-Skidag
Kvinnekonferanse
Jenter og damer fra 13 år og oppover kom fra, nær sagt alle verdenshjørner til konferansen på Brunstad konferansesenter. En oppbyggelig festhelg, med et yrende liv hvor relasjoner blir skapt og styrket. Brunstad har også et eget velværesenter, som mange damer forstår å benytte seg av.

04-Kvinnekonferanse
Misjonsfest
Tv-sending fra Maubach, Tyskland. Misjonsfesten feiret vi sammen med våre venner i Hønefoss, i deres forsamlingslokale. Tv-sendingen inneholdt et variert program, som ga inspirasjon til innsats i misjonsarbeidet.
05-Brunstadfest
Påskestevnet
Hvert år samles det flere tusen mennesker fra flere kanter av verden til påskestevne på Brunstad. Stevnet ble gjennomført med mange deltakere fra vår lokalmenighet. Stevnets formål er å fremme samfunn, trivsel og fellesskap, samt styrke tilhørigheten til andre menigheter fra andre kanter av verden.
06-påskestevnet
Syningrennet
Årlig samles alle ski-interesserte, med og uten ski til en vandrende festhelg i vakkert fjellterreng i Innlandsnorge. Rundt fire hundre deltakere fra forskjellige lokalmenigheter gikk skirenn i ulike klasser i klassisk og fristil. I strålende vær ble løperne heiet frem av et engasjert publikum. Lørdagskvelden var det arrangert stor fest med en nydelig tre-retters middag og oppbyggelige, festlige innslag og selvfølgelig utdeling av premier.
07-syningrennet
Friluftshelg i Vassfaret
I slutten av mai var U18-ungdommen fra Grenland invitert til Vassfaret for en trivelig og innholdsrik helg med totalt 150 deltakere. Ungdommen fra Valdres arrangerte aktiviteter og la til rette for et mangfoldig opplegg, deriblant flaggleik, kanopadling, fisking, paintball og fjellturer. Lørdag kveld ble det rigget til grillparty , og festlige innslag  mobilt lydanlegg gav god stemning på sætra. 
08-helgmedGrenland
Geocatching i Oslo
Sammen med ungdommen fra Hamar og Hønefoss gjennomførte ungdomsflokken et spennende opplegg i Oslo lørdag XX. juni. Ungdommen ble delt opp i lag, og skulle oppsøke forskjellige steder i byen der oppgaver skulle utføres og rapporteres. Dette ble en spennende dag som kulminerte i festlig og variert underholdning og nydelig mat på BKM Hønefoss lokale.
10-geocatching
Camp Risøya
Brunstad TV  inviterte BKM Valdres til å delta i innspillingen av et nytt TV-konsept kalt «Camp Risøya».  I slutten av juni reiste derfor fire fornøyde og forventningsfulle barn til Risøya for å konkurrere i ulike friluftsaktiviteter i en hel uke. Programmet ble sendt senere på høsten, og endte faktisk med at Valdres gikk av med seieren! Gratulerer!
09-camprisøya
Breivoldcupen
Valdres deltar på Breivollcupen, en gedigen fotballfest som vekker mye engasjement. Vi stilte med et miksa guttelag (G-20), sammen med BKM Måløy, da begge manglet spillere i denne gruppen. Vi røyk ut i kvartfinalen, men vennskapsbåndene var styrket. Høydepunktet er festen lørdagskvelden, med oppbyggelige og trivelige innslag fra unge og eldre.
11-breivollcup
Sommerstevnet
Sommerstevnet på Brunstad er ett av årets høydepunkter for små og store, ung og eldre.  Flere tusen deltakere fra nærmest alle kanter av verden er samlet. Det ble avviklet stevner både i juli og august. Mange fra vår lokalmenighet deltok og oppholdet preges av samfunn og trivsel i form av blant annet samlinger, lek, bading, båtliv og sportsaktiviteter. BKM Valdres stilte med lag i både fotball- og volleyballturneringen, samt lag i det prestisjefylte Brunstadløpet.
12-sommerstevnet
Outdoor Challenge
Outdoor Challenge er en utendørs konkurranse der laget sammen skal takle og løse en rekke utfordringer i konkurranse med ungdommer fra andre menigheter. Valdres stilte med eget lag, 3 gutter og 3 jenter. Ungdommene fra Valdres gjorde en god innsats, men kom ikke videre til finalen i år. Laget fra Valdres vant konkurransen i 2009.
13-oc
Dåp
Brunstad Kristelige menighet gjennomfører voksendåp. I august arrangerte vi dåp i Vassfaret. Flere unge ønsket å døpe seg og det hele ble avviklet med venner og familie til stede. Etterpå samlet vi oss til grillfest hvor det var innslag av taler, sang og musikk.
14-dåp
Begravelse Sverre Hansson
24.august sovnet  Sverre Hansson inn, en pionér i vår menighet, som hadde et langt liv i gudsfrykt bak seg.  Han var en høyt elsket og aktet mann både i familie, menighet og blant sambygdinger. Mange fra fjern og nær  ville være med å minnes en kjær venn, og det ble en helt spesiell og minnerik dag.
16-sverre
U18-samling med Hallingdal
I september tilbragte U18 fra Valdres og Hallingdal en helg  sammen i Vassfaret. En helg med masse trivsel og aktiviteter av ymse slag. Dette var en av mange aktiviteter sammen med U18 Hallingdal, ytterligere en anledning til  å styrke vennskapsbånd.
15-feltcamp
Get the Golans på Torsteinslåtta
En helg i september reiste ungdom fra Valdres og Hallingdal, sammen med ungdommer fra STEP Brunstad, til Torsteinslåtta. En actionfylt dag med konkurranse mellom 12 lag der det var om å gjøre å tenke strategisk og å utføre oppgavene på best mulig måte. Dagen ble avsluttet med fest på kvelden.
17-samfhelg-hallingdal
Bryllup
Vi feiret 3 bryllup i 2014. Tre unge par feiret bryllup, hvor alle bosatte seg i Valdres. Dette ble noen høytidelige og minnerike seremonier. Vår forstander, Joel Olsen, som har vigselsrett, viet to av parene.
18-bryllup
Konferanse for menn
I november samles gutter og menn fra hele verden på Brunstad til den årlige konferansen for menn. Dette er en innholdsrik sammenkomst, hvor trosoppbyggelse og trivelige samvær gjør dette til en spesiell helg. Festen lørdag kveld var et høydepunkt, med god mat, taler og en rekke festlige internasjonale sanginnslag.
19-brødrestevnet
U18 Julebord
U-18 har vært meget aktive dette året, ikke minst like før jul da de arrangerte et julebord på Solhaug. De disket opp med mat, underholdning og aktiviteter – en kveld vi sent vil glemme. De arrangerte også barnepass for de som trengte det. Overskuddet går til en planlagt U18 – tur i 2015.
20-julebord-u18
BKM ValdresÅret 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *